Tavan Vantilatörü

Tavan vantilatörü yaşam alanlarında kullanılan soğutma sistemleri içerisindedir. Tavana monte edilerek, kurulum yapıldığı için ismini mekanizmal olarak buradan almıştır. Tavan vantilatörleri ağırlıklı olarak yaz aylarında kullanılan elektrik gücü ile çalışan dekorasyon öğelerine eşlik etmektedir.

Tavan Vantilatörü
1112

Alandaki tozu ve nemi emerek ortamdaki kir, toz, partikül gibi olumsuz zararlı uçucu maddeleri de ortadan kaldırmaktadır. Günümüzde kullanılan birçok çeşit tavan vantilatörü mevcuttur. Monte edilecek olan tavanın alan özelliklerine göre farklı şekilde tavan vantilatörlerini kullanabilirsiniz. Tavan vantilatörü seçerken vantilatörün hangi malzemeden yapıldığı, kurulumu yapılacak olan tavanın alanı, iç cephenin yönü gibi özellikler önem taşıyarak uzman kişiler tarafından destek alınmalıdır. Eğer tavan vantilatörü kurulumu ile ilgili bilginiz yoksa işi bilen kişinin uygulama yapması iç mekanlarınızdaki konforu sağlamak için daha akıllıca olacaktır. Tavan vantilatörü seçmek monte ettireceğiniz alana karar vermek işin başlangıcıdır. Seçtiğiniz vantilatör çeşidini kullanırken dikkat etmeniz gereken birçok konu olabilir. Dikkatli bir şekilde kurallara uyarak kullanırsanız uzun süreli memnuniyet yaşayabilirsiniz.

Evinize bir tavan vantilatörü takmanın birçok avantajı vardır. Sadece estetik açıdan hoş değiller, aynı zamanda odaların soğutulması ve ısıtılmasında da faydalı olabilirler. Farklı tipteki fanlar, çekiciliklerini artırmak için farklı hızlara ve aksesuarlara sahiptir. Bazı fanlar birden fazla hıza sahipken, diğerleri yavaş ve sessizdir. Bazı modeller, havalandırma ve konfor için önemli olan hava akışını döndürecek ve yönlendirecek şekilde ayarlanabilir. Bazı fanlarda hafif kitler bulunurken, diğerlerinde daha fazla rahatlık için uzaktan kumandalar bulunur.

Bir ofise veya bir işletmeye tavan vantilatörü takıyorsanız, talimatları dikkatlice okuduğunuzdan emin olun. Çoğu tavan vantilatörü, motoru hasardan korumak için yerleşik bir kanopi ile donatılmış olsa da, kırılma veya düşme riskini önlemek için iniş çubukları güvenli bir şekilde sabitlenmelidir. Her zaman, tüm bağlantı kutusunu kaplayacak ve kanatların tavana çarpmasını önleyecek kadar uzun bir fan için bir downrod satın aldığınızdan emin olmalısınız.

Tavan vantilatörü seçmeden önce tavanınızın yüksekliğini ve genişliğini göz önünde bulundurmalısınız. Alçak bir tavan, daha dar kanat açıklığına sahip daha küçük bir fan gerektirir. Yüksek tavanlarınız varsa, daha geniş kanat açıklığına sahip daha geniş bir fan düşünün. Daha küçük alanlar için minimum aralık 36 inçtir. Oda 225 ila 250 fit kare arasındaysa, 40 ila 42 inçlik bir bıçak aralığı idealdir. Daha büyük odalar için 50 ila 54 inçlik bıçaklar faturaya uyacaktır.

Bıçakların boyutu da çok önemlidir. Daha uzun kanatlı bir fan seçmek idealdir, ancak daha büyük bir fanın daha yüksek güçlü bir motor gerektireceğini unutmamak önemlidir. Ayrıca gerektiğinde daha düşük hızlarda da çalışabilmelidir. En iyi tavan vantilatörleri tersine çevrilebilir. Odayı daha sıcak tutarak bıçakların ters yönde dönmesine izin verecekler. Ayrıca, sıcak ve nemli iklimlerde yaygın bir seçenek olan klimaya kıyasla enerji tasarrufludurlar.

Tavan Vantilatörü Kurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurulum söz konusu olduğunda, dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır. En önemli parçalardan biri de kanopidir. Bu kanopi, motoru kapatacak ve fanın düşmemesini sağlayacaktır. Bu aynı zamanda fan kablolarının kopması ve kanopinin hasar görmesi gibi kazaları da önleyebilir. Düzgün takılmış bir tavan vantilatörü uzun yıllar dayanabilir. Bu nedenle, gölgelikle ilgilendiğinizden ve kablolama hatalarından kaçındığınızdan emin olun. Kanopiyi unutursanız, kablolamanızı yeniden yapmak zorunda kalabilirsiniz.

 

Yaşam alanlarındaki alana ve bölgesel kullanımlara bağlı olarak farklılık gösteren vantilatör modelleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Birçok alan için pratik ve işlevsel kullanıma sahip tavan vantilatör çeşitlerini sıralamak gerekirse;

Tavan Vantilatör Çeşitleri Nelerdir?

  • Kule tipi, kutu tipi, sanayi vantilatörleri
  • Portatif tavan vantilatörleri
  • İyonizerli vantilatörler
  • Uzaktan kumandalı vantilatörler
  • Buharlı vantilatörler
  • Akıllı vantilatörler
  • İpli tavan vantilatörler

İki ana tip tavan vantilatörü vardır; Bazıları bir tavanın üstüne monte edilirken, diğerleri yerden asılır. Tercihlerinize bağlı olarak, uzaktan kumandalı bir tavan vantilatörü veya doğrudan başınızın üzerinde çalışan bir motor düşünebilirsiniz. Bu fanlar çeşitli şekillerde faydalıdır. Bir odanın ortasına bir tavan vantilatörü monte edilebilir, bu da acil bir durumda erişimi çok daha kolaylaştırır.

Standart tavan vantilatörleri bir eve harika bir ektir. Çok çeşitli stillerde mevcutturlar ve çoğu beş bıçağa sahiptir. Bazılarında yerleşik ışıklar vardır. Dekorunuza uygun olanı seçin. Evinizin görünümünü değiştirmek için birçok farklı bıçak türü arasından seçim yapabilirsiniz. Ayarlanabilir ışıklara sahip bir fan seçmek isteyebilirsiniz. Seçtiğiniz motor tipi, motor tipine ve dekorunuza bağlı olacaktır.

Tavan vantilatörü arıyorsanız özelliklerini göz önünde bulundurmalısınız. Motor, tavan vantilatörünün en önemli özelliğidir ve kanatları hareket ettirecek kadar güçlü olması gerekir. Motor, hava sirkülasyonu için kanatları hareket ettirecek kadar güçlü olmalıdır. Verimli olmasının yanı sıra, ayarlanabilir bir bıçağa da sahip olmalıdır. Fanların havayı hareket ettirmesini istiyorsanız, tersinir olanı seçmelisiniz.

Dekoratif olmanın yanı sıra, bir tavan vantilatörü bir odayı soğutmanın harika bir yolu olabilir. Hızı ayarlanabilen bir tavan vantilatörü, odanızı konforlu bir sıcaklıkta tutacaktır. Bir odayı soğutmak veya soğutmak için bir tavan vantilatörü kullanabilirsiniz. Bir fan çeşitli şekillerde kurulabilir. Bıçaklar duvara veya tavana monte edilebilir, bu da kablolardan kaçınmak isteyenler için idealdir.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.