Bardak altlığı iş yerlerinde ve evlerde çok sık ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Sizlerde evinizde gravür setini kullanarak epoksiyle mükemmel bir bardak altığı yapabilirsiniz. Bunun için biraz hayal gücü ve hamaratlık yeterli olacaktır. Bardak altlığı sıcak veya soğuk içecekler için kullanılan kapların yüzeyle doğrudan temasını engelleyen hem koruyucu hem de dekoratif ürünlerdir. Bardak altları mantar, kauçuk, PVC, karton, metal, ahşap, suni deri, MDF, kâğıt ve kumaştan yapılmaktadır. Birçok modeli ve renkleri vardır. Her tarza ve zevke uygun kullanılabilir ürünlerdir. Evinizde bulunan gravür setiyle mükemmel DIY projeleri yapabilirsiniz. Gravür seti boş zamanlarınızı verimli bir şekilde değerlendirmek için ideal parçalardır. Çeşitli malzemeler kullanarak mükemmel ve kullanışlı gereçler yapabilirsiniz. Hünerinizi ve hayal gücünüzü kullanarak birçok alanda satışını yapabilirsiniz.
Bardak Altlığı Özellikleri
Bardak altlığının kullanım alanları çok geniştir. İç mekanlarda birçok alanda kullanılabilir özellikte dekoratif amaçlı ve zemini korumak amacıyla kullanılmaktadır.
Bardak altlıkları reklam amaçlı olarak mekanlarda kullanılmaktadır.
- Firmaların tanıtımını yapan ürünlerdir.
- Özel günlerde hediye olarak alınmaktadır.
- Davetiye olarak kullanılmaktadır.
- Hatıra amaçlı kullanılır.
- Düğün şekeri yerine hediye olarak kullanılır.
- Partilerde süs eşyası olarak kullanılır.
- Mobilyaların yüzeyinin kabarmaması için kullanılır.
- Sallanan masa ve sandalyelerde dengeyi sağlamak için kaldıraç olarak kullanılır.
- Bazı durumlarda not kâğıdı olarak da kullanılmaktadır.
Bardak Altlığı Yapımında Kullanılan Malzemeler
- Yuvarlak veya kare şeklinde kalıp
- Epoksi karışımı
- İnce dallar ya da kuru yapraklar, çiçekler
- Maske
- Eldiven
- Eski bir bardak ve küçük tahta çubuk karıştırıcı
- Koruyucu örtü
Yapılışı
Uygulama yapacağınız yüzeye herhangi bir hasar meydana gelmemesi için koruyucu örtüyü serin. Eldiveninizi ve maskenizi takın. Aldığınız ürünün kullanım kılavuzunda yazan oranı dikkate alarak ihtiyaç olan miktarda reçine karışımını sürün. Karışımı tek kullanımlık bir tahta karıştırıcıyla yaklaşık 5 dakika karıştırın. Hava kabarcıklarının yok olması için bir süre bekleyin. Daha sonra hazırladığınız epoksi reçine karışımının bir kısmını kalıba dökün. İnce dalları ya da kuru yaprak ve çiçekleri kalıptaki epoksi reçine içerisine yerleştirin. Kalan epoksi reçineyi de kalıp dolana kadar ekleyin. Eğer, yaprak veya dalların hepsi epoksi içine girmezse tahta çubukla yerleştirebilirsiniz. Epoksi kuruyana kadar 24 saat bekleyin. Epoksi reçinenin kuruduğundan emin olduktan sonra kalıbı çıkarabilirsiniz.
Keçe Kumaştan Bardak Altığı Yapımı
Evinizde kullanmadığınız parça kumaşlardan çok şık, sevimli bardak altlığı yapabilirsiniz. Bunun için bulundurmanız gereken malzemeler kumaş, yapıştırıcı, kalem ve makas olacaktır. Kumaşın üzerine küçük ve büyük iki bardak koyarak kalemle yuvarlak çizin. Daha sonra kumaşları makasla düzgün bir şekilde kesin. Aynı işlemi diğer kumaşlar üzerinde de uygulayın. Kestikten sonra kumaşları birbirine yapıştırın. Daha sonra koyu renk kumaşların üzerine açık renk kumaşları yapıştırın. Artık kalan kumaşlardan üçgenler çizerek kesin. Kestiğiniz üçgen dilimleri tabanların üzerine papatya şeklinde yapıştırın. Böylece kendi başınıza rengarenk mükemmel şirin bardak altları yapmış oldunuz. Bunları kullanabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz