En fazla kullanılan elektrik el aletleri testereler, matkaplar, akülü vidalamalar, delici ve kırıcı aletler, takım çantası ve dolabı, karıştırıcı, boya tabancası, silikon tabancası, elektrikli aletler seti gibi birçok çeşitleri bulunmaktadır. Elektrikli el aletlerinin kullanım alanları çok geniştir. Çok amaçlı elektrikli el aletleri endüstri, sanayi, geri dönüşüm, hobi, yapı-inşaat, mobilya, bahçelerde, peyzajlarda…vb. birçok alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Elektrikli el aletleri aynı zamanda bahçelerin güzelleştirilmesi ve tasarlanması işlerinde de çim biçme makinesi kullanılmaktadır. Bu aletlerin aynı zamanda şarjlı olarak kullanılan modelleri de bulunmaktadır. Satın aldığınız elektrikli el aletleriniz düzgün bir şekilde çalışmıyorsa eğer ilk yapmanız gereken teknik servisle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Sorun muhtemelen elektrik tesisatından ya da mekanik bölümlerdeki akşamlardan kaynaklanabilir. Makinanızda meydana gelen arızayı gidermek için teknik servis yastık bobini, kömür, kablo ve şalter değişimi gibi işlemleri yapacaktır.
Çok amaçlı elektrikli el aletleri içinde en çok kullanılan akülü vidalamalardır. Şantiyelerde ve fabrikalarda kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra işyerlerinde ve evlerde de çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu aletler delme, sökme ve montaj işlemlerini kolaylıkla yapmaktadır. Matkaplarda çoklu amaçlar doğrultusunda kullanılan aletlerdir. Evlerde, işyerlerinde, fabrikalarda ve atölyelerde çok sık kullanılmaktadır. İki kesme kenarına sahiptir. Delik delme ve havşa açma işlemlerinde çok sık tercih edilmektedir. Delme işlemini yaptıktan sonra ortada bulunan çapakları alabilir ve keskin kenarlarını yumuşatabilirsiniz. Dekoratif eşyaları duvara asarken, mobilyaların montajını yaparken matkaplar kullanılmaktadır. Darbeli ve darbesiz olmak üzere iki türlüdür. Darbesiz olanlar sessiz çalışmaktadır, darbeli olanlar ise çok daha güçlü ve gürültülü bir şekilde çalışmaktadır. Darbeli matkaplar birbiriyle temas ederek disklerin çarpışmasını sağlar ve ortaya çıkan enerji aktarımıyla birlikte delme işlemi gerçekleşir. Darbesiz matkaplar ise üst bölümdeki havayı sürekli olarak piston aracılığıyla sıkıştırır ve pistonun darbeleri matkap ucunu iletmesiyle çalışmaktadır.
Çoklu amaçlı elektrikli aletler şantiyelerde, yapı inşaat, evlerde, ofislerde, fabrikalarda, sanayide...vb. yaşam alanlarında kullanılan aletlerdir. Kullanım amaçları çok geniştir. Çok amaçlı elektrikli aletlerden biri de testerelerdir. Kullanılacağı alana göre tasarlanmışlardır. Kesici bir alettir. Daire testereler, dekupaj testereler, tilki kuyruğu testereler ve zincirli testereler olmak üzere çeşitleri vardır. Zincirli ya da benzinli olan testerelere motorlu testerelerde denilmektedir. Bu testereler bahçelerde ve orman sektöründe ağaç kesme işlerinde kullanılmaktadır. Dekupaj testereleri de çok ince işlerde düz çizgi ve kavisli kesimler için kullanılır. Tilki kuyruğu testereler de çok amaçlı kullanılmaktadır. Metal, ahşap ve kemik kesme işlemlerinde kullanılmaktadır. Elektriğin olmadığı alanlarda benzinli olan modeller kullanılmaktadır. Frezelerde daha çok marangozlar tarafından kullanılmaktadır. Birden fazla kesici ağzı bulunmaktadır. Kendi ekseni etrafında dönerek çalışmaktadır. Genellikle bir deliğin ağzını genişletme işlemlerinde tercih edilmektedir. Freze seçiminde dikkat etmeniz gerekenler arasında devir hızı, derinlik ayarı, gücü gibi özellikleri gelmektedir Kırıcılar ise darbeli olarak çalışır. Ahşap, mermer, beton gibi yüzeylerde etkilidir. Kırıcı alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında darbe gücü (J), giriş gücü (W) ile yüksüz devir gücüdür. Kırıcıyı kullanacağınız yüzeye uygun güçte kullanmalısınız. Ahşap üzerinde kullandığınızda en yüksek gücü seçerseniz ahşabın tamamen kırılmasına neden olabilirsiniz. O yüzden uygun olan devir gücünde aleti çalıştırmanız gerekmektedir.