Tamir İşleri Hangi El Aletleri ile Yapılır?

Onarım, bakım ve düzenleme gibi uygulamaların pratik bir şekilde yapılmasını sağlayan el aletlerinin birçok kullanım amacı ve alanları vardır.

Tamir İşleri Hangi El Aletleri ile Yapılır?
452

Bu aletler kullanım amaçlarına göre üretilen çok çeşitli modellere sahiptir. Her birinin görevi farklıdır. Amatör ve profesyonel kişiler tarafından kullanılabilen ürünlerdir. Evlerde, işyerlerinde sık sık kullanılan eşyaların tamirat işlerinde kullanılmaktadır. El aletlerinin doğru ve bilinçli kullanılması güvenlik açısından önemlidir. El aletlerini yanlış kullanım sonucunda birtakım kazalar meydana gelebilir bu nedenle kullanırken dikkatli bir şekilde odaklanarak bu aletlerin kullanılması gerekmektedir.

 

Tamir İşleri Hangi El Aletleri ile Yapılır?

 

El Aletleri Kullanım Alanları

El aletleri yer kaplamayan ve rahat kullanım imkânı sunan hırdavat parçalarıdır. Genellikle masaya oturarak ya da ayakta duracak şekilde kullanılmaktadır. Yapı inşaat sektörü için geliştirilmiş olan bu aletler evlerdeki küçük onarımlarda ve değişim yapılması gereken yerlerde tercih edilmektedir. Dış ve iç mekanlarda oluşacak olan tamirat işlerinde çok sık kullanılmaktadır. Bütün yaşam alanlarında ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Tarım alanında da kullanılırlar. Hobi, tasarım işlerinde de kullanılan bu aletlerden mutlaka her evde ve iş yerinde bulunması gerekir. El aletlerinin sayısı çok fazladır. Cam, taş, ahşap, metal, kâğıt, mukavva ve beton gibi birçok yüzeyleri işlemek için üretilmişlerdir.

 

Tamir İşleri Hangi El Aletleri ile Yapılır?

 

Birçok alanda kullanılan el aletlerinin başında silikon tabancası gelmektedir. Epoksi, metal ve plastik gibi birçok malzeme üzerinde kullanılmaktadır. Maddelerin birbirine yapışmasını sağlar. Seramik, kumaş, kâğıt ve seramik gibi yüzeylerin işlenmesine kullanılır. Matkaplar ise kablolu-kablosuz, darbeli-darbesiz olarak çeşitleri vardır. Vidaları takıp, çıkarmak, sökmek ve delik açmak için kullanılmaktadır. Duvar boyalarını karıştırma işinde de ihtiyaç duyulan aletlerdir. Büyük el fenerleri, kesim makineleri, taşlama makineleri, temizlik cihazları, boya tabancaları gibi aletlerde mevcuttur. Bunun yanı sıra budama cihazları, polisaj makineleri, kaldıraçlar, zımparalar, kesiciler de çok kullanılan el aletleridir.

El aletlerinin kullanım alanları ve çeşitleri çok geniştir. Takım aletleri bakım ve onarım işlerinde çok tercih edilmektedir. Takım çantalarında hırdavat el aletleri bulunmaktadır. Vida, dübel, demir, marangoz kalemi, su terazisi, kelepçe, spatula, bant, marangoz kalemi, vida…vb. malzemeler tamir aletleri olarak kullanılır. Tel fırçası, maket bıçağı, keser, testere, çekiç, alyan anahtarı, kartuş tabancası, pense, tornavida, İngiliz anahtarı onarım işlerinde çok ihtiyaç duyulan el aletleridir. Bunun yanı sıra delici el aletleri ve bahçe keserleri bahçe ve marangoz yapı işlerinde kullanılır. Bir kağıdı veya duvarı delmek için kullanılan birçok alet bulunmaktadır. Makaslar her evde bulunması gerek önemli aletlerdir. Daha çok terzilerin paça yapmak ve sökükleri dikmek için kullandıkları araçlardır. Aynı zamanda hobi ve DIY alanında da çok kullanılmaktadır. Kumaşları kesmek, sürfile etmek için tercih edilmektedir.

 

Tamir İşleri Hangi El Aletleri ile Yapılır?

 

El aletleri ahşap işlerinde de kullanılır. Eskiyen ahşap mobilyaların yüzeyleri zımpara yapılarak pürüzsüz hale getirilir ve boyamaya hazır hale getirilir. Sehpaların çıkan ayaklarını yerine monte etmek için torna vida ve pense kullanılır. Duvara tablo asmak için matkaplardan yararlanılır. Darbeli matkaplar daha çok sert yüzeylerde kullanılmaktadır.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.